Prajitura Bounty

de laura_n in Prajituri, 2 Iun 2014 | 37344 vizualizari

 

Pe mine m-a cucerit prajitura asta, si am incercat-o fara regrete. O bunatate! Multu Merisor, si pentru inspiratie si pentru "prezentatie" ! :))))) Muah!

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 1 pachet unt ( 200 gr)
  • 6 oua
  • 130 gr zahar brut
  • 400 gr faina alba
  • 1 praf sare
  • 3 linguri cacao neagra
  • 6 lg lapte dulce
  • 1 lgta praf de copt
  • pt sirop:
  • 500 ml lapte dulce
  • 3 lg zahar brut
  • pt crema de cocos:
  • 1 l lapte dulce
  • 4 lg gris
  • 150 gr zahar alb
  • 3 lg lichior de cocos
  • 250 gr nuca cocos rasa
  • 1 pachet unt (200 gr)
  • 1 praf sare
  • pt glazura :
  • 200 gr ciocolata 52%
  • 6 lg lapte dulce
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Bounty:

Toate ingredientele trebuie tinute la temperatura camerei timp de cateva ore.

Intr-un castron, punem untul moale, zaharul si un praf de sare si incepem sa mixam usor, apoi la viteza mai mare pana obtinem o compozitie pufoasa. Adaugam cate un ou, mixand pana la incorporare dupa fiecare, pana consumam toate cele 6 oua. Adaugam in timp ce mixam cate o lingura de lapte, pana incorporam toate cele  linguri cu lapte.

In alt castron, cernem faina, adaugam cacaoa si praful de copt si amestecam aceasta compozitie cu un tel para ca sa se omogenizeze. Praful de copt trebuie sa fie distribuit egal.

Adaugam compozitia uscata peste cea umeda, amestecand bine, pana obtinem o compozitie omogena.

Folosim o tava dreptunghiulara, prevazuta cu hartie de copt si turnam compozitia in ea. Batem usor tava sa se niveleze compozitia si dam la cuptorul preincins, la foc mediu, timp de 30 - 40 minute. Facem proba cu scobitoarea pentru mai multa siguranta!

Dupa ce s-a copt blatul, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.

Intre timp, punem la fiert intr-un vas, zaharul cu o lingura de lapte. Cand incepe sa se topeasca si sa sfaraie, adaugam restul de lapte, amestecand continuu. Lasam sa fiarba un pic, apoi dam deoparte.

Intr-un vas, punem la fiert laptele cu untul. Amestecam pana se topeste untul, apoi adaugam grisul si lasam sa fiarba. Adaugam zaharul, iar dupa ce s-a inchegat un pic compozitia, adaugam toata nuca de cocos. Amestecam si mai tinem un pic pe foc ca sa se intrepatrunda aroma cocosului, apoi dam deoparte. Adaugam lichiorul de cococ si amestecam.

In aceeasi tava de copt, asezam o hartie de copt, blatul peste care turnam siropul. Intepam din loc in loc blatul cu un bat de frigaruie. Blatul va trage mult sirop si va deveni extrem de bun. Peste blat, turnam crema de cocos, nivelam si dam la frigider.

Punem la topit ciocolata cu laptele, pe baie de aburi. Amestecam pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza compozitia.

Scoatem tava din frigider si turnam deasupra glazura de ciocolata. Dam tava iar la frigider.

Ideal ar fi ca inainte de servire, sa lasam prajitura o zi sa se "aseze" si sa devina extrem de gustoasa!

O portionam rece cu un cutit cu lama bine ascutita!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Bounty" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "After eight"